Donderdag 1 november 2018 ging het project Mobie van start; duurzaam deelvervoer Noord-Limburg. Vanaf nu rijden er acht elektrische BMWi3’s en zestien deelfietsen rond in Noord-Limburg.

Mobie is een project dat in samenwerking met Stichting Limburg Elektrisch, HetEnergieBureau en de Provincie Limburg is ontwikkeld.

De acht Noord-Limburgse gemeenten treden vanuit Trendsportal op als initiatiefnemer voor duurzaam deelvervoer, om vervolgens bedrijven en inwoners mee te laten doen.
De acht elektrische auto’s en zestien deelfietsen worden in eerste instantie gebruikt door de medewerkers van de gemeenten. Het doel is om zo kennis en ervaring op te doen. In 2020 willen de acht gemeenten vijftig tot honderd duurzame deelvoertuigen beschikbaar hebben voor alle inwoners van Noord-Limburg.

Eric Beurskens, voorzitter van Trendsportal: “Samen hebben we de opdracht om te verduurzamen. Een auto die rijdt op fossiele brandstof is vervuilend én kostbaar. Als je bedenkt dat bij de meeste mensen de auto 90% van de tijd stilstaat, waarom zou je dan niet kiezen voor een elektrische auto die je ook nog kan delen? Ik begrijp dat het een hele stap is. Iets in eigendom hebben voelt vaak vertrouwder. Vandaar ook dat we klein beginnen en ervaringen mee willen nemen in de vervolgstappen.”

Over Trendsportal
Trendsportal is een samenwerkingsverband waarin de gemeenten Mook en Middelaar, Gennep, Bergen, Venray, Peel en Maas, Beesel, Horst aan de Maas en Venlo werken aan slimme mobiliteit van morgen. Hiervoor is eind 2017 een gezamenlijke mobiliteitsvisie opgesteld met concrete doelen en projecten die samen met het bedrijfsleven en inwoners worden opgepakt.