Wij geloven in ‘practice what you preach’. Daarom voeren wij ons werk zo duurzaam mogelijk uit.  

Maar duurzaam ondernemen gaat wat ons betreft verder dan dat. Als organisatie die middenin de samenleving staat, hebben we veel aandacht voor sociale en maatschappelijke duurzaamheid.

De impact van onze werkzaamheden op het milieu hangt vooral samen met huisvesting, inkoop en vervoer. Daarom proberen we o.a. het reizen naar kantoor en afspraken zoveel mogelijk te beperken. Wij werken dus veel flexibel en vanuit huis. Daar waar reizen toch nodig is, gebruiken we zoveel mogelijk het openbaar vervoer. Of onze eigen elektrische deelauto! 

Sociale duurzaamheid 

Duurzaamheid gaat ook over sociale en maatschappelijke duurzaamheid.  Daarom werken wij op het gebied van communicatie en vormgeving samen met mediabureau MEO, een organisatie die werkt volgens de sociale enterprise-gedachte. Zij streven ernaar dat de helft van hun betaalde werknemers afkomstig is uit de doelgroep met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen met én zonder die achtergrond werken zo gelijkwaardig met elkaar samen.

Maatschappelijke initiatieven 

Al sinds de oprichting van HetEnergieBureau ondersteunen wij jaarlijks uiteenlopende (en vaak lokale) maatschappelijke initiatieven, zoals de Stichting Leergeld in Nuenen, het Jeugdfonds Sport en Cultuur Limburg en verschillende sportieve evenementen. Mooi om te zien hoeveel impact dit soort ondersteuning kan hebben! Dus hier blijven we zeker mee doorgaan. 

Sport en cultuur 

Wij staan middenin de samenleving. Daarom zijn we trotse partner van verschillende sportverenigingen, waaronder Tour- en Wielerclub Weert en Basketbal Academie Limburg. Ook dragen we bij aan de toegankelijkheid en het voortbestaan van diverse cultuurevenementen, zoals Conincxpop Elsloo, Carnavalsvereniging De Dwersklippels en Zomerparkfeest Venlo.