Verantwoordelijk voor isolatie in jouw gemeente? Bereik de doelstellingen van het Nationaal Isolatie-programma (NIP) vóór 2030 met onze krachtige aanpak. HetEnergieBureau en Braining the Future bundelen hun krachten om huizen, buurten en wijken in veel gemeenten te isoleren en energiearmoede bij de bron aan te pakken.

Wij gaan samen met woningeigenaren en betrokken organisaties aan de slag om slecht geïsoleerde koopwoningen te verbeteren. Met een langdurige, programmatische aanpak isoleren we sneller, slimmer en socialer. In slechts drie creatieve ‘design thinking’ sessies ontwikkelen we een effectieve aanpak speciaal voor jouw gemeente.

Ontdek samen met ons de mogelijkheden: welke isolatiemaatregelen zijn er beschikbaar? Wat wordt er al gedaan door stakeholders op het gebied van isolatie? Hoe kunnen we efficiënt samenwerken? Welke buurten komen als eerste in aanmerking? Welke financieringsmogelijkheden zijn er? En welke acties zijn er de komende jaren nodig? Wij leveren een uitgebreid plan van aanpak dat na goedkeuring door het college kan worden gebruikt om NIP-financiering aan te vragen bij RVO. De deadline voor dit jaar is 31 oktober en wij zorgen voor het invullen van het benodigde formulier voor jouw gemeente. Bekijk ons compacte voorbeeld voor een gemeente met 15.000 inwoners en neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. Doe mee en zorg voor een duurzame toekomst in jouw gemeente! Afgerond bij: Gemeente Hilvarenbeek Gemeente Drimmelen Gemeente ’s-Hertogenbosch Gemeente Meijerijstad Gemeente Land van Cuijck. We starten binnenkort bij Gemeente Goirle, ABG gemeenten, Gemeente Sittard-Geleen.

Monique Verschuren Beleidsadviseur & projectleider energietransitie gemeente Drimmelen

“HetEnergieBureau en Braining the Future hebben ons goed geholpen met het opstellen van een Plan van Aanpak voor ons Lokale Isolatieplan. In drie sessies hebben we met verschillende stakeholders een plan gemaakt. We zijn geheel ontzorgd ! Elke sessie was vooraf voorbereid met interessante opdrachten en invuloefeningen. HetEnergieBureau en Braining the Future hebben niet alleen kennis van zaken van de landelijke regeling, maar beschikten ook over de lokale gegevens. Samen met wat de stakeholders inbrachten, leidde dit tot de juiste vragen om een gedegen afweging te maken voor ons lokale isolatieplan. HetEnergieBureau en Braining the Future namen ons als gemeente veel werk uit handen en luisterden goed naar wat er speelt in onze gemeente. Ook ons college was tevreden over het plan van aanpak en heeft daarmee ingestemd. Nu hopen dat de subsidieverstrekker het ook een goed plan vindt.”

Wil je vrijblijvend doorpraten? Neem dan contact op met Koen van Waes via info@hetenergiebureau.nl.